1. Gizlilik Politikası’nın Kapsamı

lapadi Yazılım Tasarım Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından sunulan antin.net internet sitesinde alınan hizmetler (birlikte “antin.net İnternet Sitesi” olarak anılacaktır) kapsamında söz konusu site ve portaller üzerinden toplanan verileriniz ve bu verilerinizin güvenliği için işbu “Gizlilik Politikası” (“Politika”) ’nı hazırladık.

Ziyaretçilerimizin, üyelerimizin ve kullanıcılarımızın gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sağlamak ve kişisel bilgilerin kullanılmasında, tamamen uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarıyla uyumlu bir anlayış benimsemekteyiz.

1.1 İşveren ve İşçi Adayları

Kanunen özel istihdam bürosu statüsü atfedilen antin.net olarak, ticari faaliyetlerimiz kapsamında antin.net’e üye lan işveren veye çalışan adaylarının bilgilerini toplamakta, saklamakta ve kullanmaktayız.

Çalışan adayları hakkında toplanan kişisel verilerin güvenliği hakkında mümkün olan en yüksek hassasiyet tarafımızdan gösterilmektedir. Söz konusu verilerin toplanması, kullanılması, aktarılması, saklanması ve diğer şekillerde işlenmesi sizlere sağladığımız iş ve işçi bulunması hizmetinin yerine getirilebilmesi ve işbu Politika’da sayılan diğer amaçlarla gerçekleştirilmekte olup 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği (“Yönetmelik”) kapsamında ve lapadi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda detaylandırılmıştır.

2. Size Ait Ne Tür Verileri Toplamaktayız?
antin.net İnternet Sitesi üzerinden size ait iki tür veri toplanabilmektedir. Bunlar;

Size ait kişisel veriler (üyelik vb. amaçlarla bizlere elektronik formlar aracılığıyla sağladığınız bilgiler) ile Kişisel veriniz olmayan ve teknolojik altyapımızı geliştirmek amacıyla topladığımız ve 3. kişiler tarafından toplanan davranışsal verilerdir.

3. antin.net İnternet Sitesi'nde hangi amaçla bilgileriniz toplanmaktadır?
antin.net İnternet Sitesi üzerinden kullanıcılarımıza ait verileri genel olarak aşağıdaki amaçlar ile toplamaktayız:
  • İş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetlerimizi gerçekleştirmek,
  • İşgücü piyasası ile istihdam ve insan kaynaklarına yönelik hizmetlerimizi yürütmek,
  • Kullanıcılarımıza kişiselleştirilmiş hizmetler sunmak ve kullanıcı tecrübesini daha kaliteli hale getirerek kullanıcı memnuniyetini arttırmak,
  • Üyelerimizin veya ziyaretçilerimizin bize izin verdiği ölçüde onlarla iletişime geçmek, onları hizmet ve fırsatlardan haberdar etmek,
  • antin.net İnternet Sitesi'nde teknik açıdan fonksiyonlarını izlemek ve gerektiği gibi çalışmasını sağlamak,
  • Ziyaretçilerimiz ve üyelerimizin için antin.net İnternet Sitesi’nde ücretsiz olarak yararlanmasını sürdürebilmesi için reklam satış amaçları ile kullanmak,
  • Üyelik sözleşmemiz uyarınca sunduğumuz hizmetleri gerçekleştirmek,
  • Elektronik posta ile bülten göndermek ya da tanıtım veya bildirimlerde bulunmak,
  • Sorularınızı cevaplamak ve etkin bir müşteri hizmeti sunmak,
  • antin.net İnternet Sitesi veya iş birliği içinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak,
  • Kullanıcının kimliğini ifşa etmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma ve pazar araştırmalarında kullanmak,
  • Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve antin.net İnternet Sitesi içerisinde çıkabilecek sorunları ivedilikle gidermek,
  • Konum bilgisi toplayarak demografik analiz yapmaktır.
  • antin.net İnternet Sitesi işbu Politika dışında başka verilerin güvenliği, gizliliği, toplanması vb. hususlarda başka politikalar veya prosedürler benimsemiş olabilir. Bu nedenle diğer politika ve hukuki metinleri de incelemenizi tavsiye ederiz.

    4. Hangi Araçlarla ve Ne Zaman Bilgilerinizi Topluyoruz?
    Size ait kişisel verilerinizi;
  • antin.net İnternet Siteleri'nde üye veya kayıt olduğunuzda,
  • Çerezler ile,
  • Reklam veya pazarlama ilanlarımıza giriş yaptığınızda,
  • antin.net İnternet Siteleri kullandığınızda toplamaktayız.
  • 5. Size Ait Kişisel Verileri Nasıl Topluyoruz?
    5.1 Üyelik / Kayıt

    antin.net İnternet Sayfaları’na, isim, soy isim, firmanızın adı, elektronik posta adresi, telefon, adres, özgeçmiş, uyruk bilgisi gibi bilgilerinizi, söz konusu platformlarda üyelik işlemlerinizi gerçekleştirirken, ilan verirken ve hizmetlerimizden yararlanırken veya bizlerle iletişime geçerken paylaşmaktasınız.

    antin.net İnternet Sayfaları ve Dijital Platformlarına Facebook v.b. sosyal ağlarda yer alan hesaplarınız aracılığıyla da isim, soy isim, doğum tarihi, elektronik posta adresi vb. bilgileri girmeden kayıt veya üye olmak mümkündür. İşbu Politika kapsamında sosyal ağlar üzerinden hizmetlerimize kayıt veya üye olmayı tercih etmeniz halinde, söz konusu sosyal ağlar tarafından tarafımıza gönderilen verileri işleme, aktarma, saklama yetkilerini tarafımıza vermiş olursunuz.

    Sosyal ağlar üzerinden oluşturduğunuz üyelikler kapsamında bilgilerinizi ilgili platforma girerek güncelleyebilirsiniz.

    5.2 Kredi Kartı Bilgileri

    Sunduğumuz hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kurumsal üyelerimizden kredi kartı, adres ve fatura bilgilerini talep edebiliriz. Söz konusu bilgileri ödeme işlemlerinin tamamlanması, kredi kart bilgilerinin doğrulanması veya kimlik doğrulaması gibi neden veya amaçlar ile 3. kişiler ile paylaşabiliriz.

    5.3. Tarafınızca Üretilen ve Kamuya Açık Olan İçerikler

    Kurumsal üyelerimiz olarak kamuya ifşa etmeyi tercih ettiğiniz ve diğer üyelerin ulaşabileceği ve görebileceği şekilde bilgi veya verilerinizi paylaşmanız durumunda tarafınızdan ifşa edilmiş olarak kabul edilir ve istatistiki, reklam veya promosyonel amaçlarla kullanılabilir. İfşa ettiğiniz kişisel verilerinizin 3. kişiler veya başka siteler tarafından kullanıldığı hallerde herhangi bir sorumluluğumuz bulunmamaktadır.

    5.4. Kişisel Veriniz Olmayan ve Otomatik Olarak Topladığımız Bilgiler

    Kullandığımız teknolojileri üye ve ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına uyumlu hale getirmek, teknik aksaklıkları gidermek, teknik altyapımızı denetlemek amacıyla sizin hakkınızda veri toplayabiliriz. Çerezler veya diğer program ve yazımlarımız vasıtasıyla site içi kullanımlarınıza bağlı olarak tıklama sayınız, sekmeleri açma sıklığınız veya ilgi gösterdiğiniz başlıklara ilişkin dijital ortamdaki davranışlarınız hakkında bilgi toplayabiliriz.

    5.5. Cihaz Bilgisi

    Kullandığınız elektronik cihazlar (bilgisayar, diz üstü bilgisayar, tabletler, akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar vb.) üzerinden cihazınıza ait sizle eşleştirilemeyecek veriler (örn. konum bilgisi gibi) toplayabiliriz. Mobil uygulamalarımız (applications) veya internet sitemizde yer alan anlık bildirimler (push notifications) gönderebiliriz. Bu mesajlarımızı almak istemiyorsanız cihazınızın veya mobil uygulamanın ayarlarını değiştirerek bu mesajlarımızı reddedebilirsiniz.

    5.6. Çerezler Üzerinden Toplanan Veriler

    antin.net İnternet Sitesi’ne ait kullanım bilgileriniz, teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir internet sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası bir internet sitesi hakkında durum ve tercihleri saklayarak internetin kullanımını kolaylaştırır. Teknik iletişim dosyası, antin.net İnternet Sitesi’ni kaç kişinin kullandığını, bir kişinin antin.net İnternet Sitesi’nin hangi amaçla, kaç kez ziyaret edildiğini ve ne kadar kaldığı hakkında istatistiksel bilgileri elde etmek ve kullanıcılar için özel tasarlanmış kullanıcı sayfalarından dinamik olarak içerik üretilmesine yardımcı olur. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya elektronik postasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler. Üye, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay verdiği kabul edilir.

    Çerez teknolojisini kullanabilir ve bunları cihazınıza yerleştirebiliriz. Çerezleri kabul etmemeniz halinde antin.net İnternet Sitesi beklediğiniz fonksiyonları gerçekleştirmeyebilir veya aksaklıklar oluşabilir.

    Çerezler üzerinden alınan verileri 3. kişilerle reklam amaçlarıyla paylaşabiliriz. Daha detaylı bilgi için lütfen lapadi Çerez Politikası’nı inceleyiniz.

    6. antin.net İnternet Sitesi Üzerinden 3. Kişi İnternet Siteleri veya Mobil Uygulamalara Verilen Linkler

    3. kişilere ait internet sitelerine, portallere veya mobil uygulamalara linkler verebiliriz. Fakat bu sitelerde yer alan veya 3. kişilerin tabi olduğu gizlilik politikalarının uygulanması hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. 3. kişilere ait internet siteleri veya mobil uygulamalar kapsamındaki gizlilik politikaları işbu Politika’dan farklı olabilir.

    7. Bilgilerinizi Nasıl Koruyoruz?

    Paylaştığınız kişisel verilerinizin hukuka aykırı işlenmesini ve erişimini önlemek ve söz konusu verilerin hukuka uygun olarak saklanmasını sağlamak adına güvenli veri tabanları, sunucular, firewall'lar (güvenlik yazılımları) ve elektronik posta bilgilerinin şifrelenmesi dahil, güncel teknolojik gelişmeler ışığında kişisel verileriniz de dahil olmak üzere bilgilerinizi korumak için bilgi güvenliği politikalarıyla mevcut bilgi ve veri değerlerinin ve risk durumunun analizini yaparak en geniş ve uygun önleyici güvenlik önlemlerini almayı ve 3.kişiler tarafından siber saldırı gerçekleşmesi sonucunda herhangi bir kullanıcıya ait bilgilerin çalınması, sistemden silinmesi veya değiştirilmesi halinde işbu hususu kendisinden beklenebilecek en kısa süre zarfında kişisel veri sahibine ve yetkili idari makamlara bildirmeyi taahhüt etmekteyiz.

    8. Bilgilerinizi Ne Süreyle Saklıyoruz?
    Yönetmelik’te düzenlenen bilgi ve belge verme ve saklama zorunluluğumuz gereği;
  • Profesyonel sporcu, teknik direktör, antrenör, manken, fotomodel ve sanatçı meslek gruplarında yer alanlar ile genel müdür veya bu göreve eş ya da daha üst düzey yönetici pozisyonlarında işe alınan kişilerin söz konusu mesleklerle ilgili yazılı sözleşmelerini,
  • İş arayanlara ait kimlik, eğitim ve meslek bilgilerini,
  • Geçici iş ilişkisi kapsamında; geçici iş sözleşmesi imzaladıkları işçilere ait kimlik, eğitim, meslek bilgileri ile geçici işçi çalıştıran işverene ait bilgileri,
  • Geçici işçi sağlama sözleşmesi ile geçici iş sözleşmelerini,
  • İşe yerleştirilen kişilere ait kimlik, eğitim ve meslek bilgilerini,
  • İşverenlerden alınan açık işlere ait eğitim, meslek ve iletişim bilgilerini,
  • Kurumca onaylanan yurt dışı iş sözleşmelerini,
  • Yetkili kişi dışında imza atabilecek kişilerle ilgili olarak düzenlenen belgeleri
  • 5 yıl süreyle saklıyor ve Türkiye İş Kurumunun talebi halinde ibraz ediyoruz.

    Bunlar dışındaki bilgiler ise lapadi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda detaylandırıldığı üzere ilgili mevzuatta öngörülen veya ticari faaliyet ve hizmetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için uygun görülen süre kadar saklanmaktadır.

    9. Bilgilerimi Nasıl Yönetirim?

    Bize başvurarak verilerinizin saklanmasını istemediğinizi belirtmeniz halinde, sistemimizin işleyişi için gerekli olmayan ve kanuni yükümlülüğü gereği saklamak zorunda olmadığı veya kanunda saklanması için öngörülen sürelerin sona erdiği verileri silmeyi taahhüt ederiz.

    Bize vereceğiniz destek ile kişisel bilgileriniz teknolojik imkanlar ışığında güncel ve doğru şekilde tutarız. Bilgilerinizi üyelik sistemleri üzerinden veya elektronik posta adresi üzerinden göndereceğiniz elektronik posta ile talep edebilirsiniz.

    10. Elektronik iletileri nasıl engellerim?

    Dilediğiniz anda pazarlama, bilgilendirme ve reklam amaçları ile size gönderdiğimiz elektronik posta veya anlık ileti hizmetlerinden size mesajlarda sağlanan yöntemler ile çıkabilirsiniz.

    11. Çocuklar

    18 yaşından küçük kullanıcıların verilerini kasten işlememekteyiz. İş birliği yaptığımız gerçek ve tüzel kişiler de dahil olmak üzere tüm departmanlarımız çocuklarınızın kişisel verilerinin hassasiyetinin farkında olup bu verilerin korunması hususunda en yüksek mertebede özen göstermekteyiz. Çocuğunuzun kişisel verilerinin bizimle paylaşılması veli veya yasal temsilcinin sorumluluğundadır.

    Eğer bir ebeveyn çocuğunun, kendi rızası olmadan kişisel bilgilerini bizimle paylaştığını fark eder ise bu kişisel bilgileri antin.net İnternet Sitesi üzerinden kendisi silebilir veya bizden talep edebilir.

    Ebeveynlere çocuklarının online aktivitelerinin denetlenmesinde aktif bir rol üstlenmelerini tavsiye ederiz.

    12. Politika’nın Güncellenmesi

    İşbu Politika hükümleri her zaman herhangi bir sebepten dolayı bildirimde bulunmaksızın değiştirilebilir veyahut da yenilenebilir. Değişiklik yapılan Politika hükümleri antin.net İnternet Sitesinde yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır. İşbu sebeple Politika güncellemelerini takip etmenizi önermekteyiz.